Reisvoorwaarden

 1.  Inschrijven kan uitsluitend schriftelijk door het opsturen van het ingevulde aanmeldingsformulier.Personalia van de deelnemer moeten exact overeenstemmen met die in het paspoort. Inschrijvingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Vervolgens ontvangt de deelnemer een factuur voor de aanbetaling. De inschrijving is bindend. Ongeveer een week voor vertrek ontvangt de deelnemer de reisbescheiden. Indien vijf dagen voor vertrek geen reisbescheiden ontvangen zijn, wordt de deelnemer verzocht contact op te nemen met de reisorganisatie.
 2. De betaling dient te geschieden in twee termijnen. Bij inschrijving wordt 25% van de reissom betaald en uiterlijk 6 weken voor vertrek de resterende 75%
 3. Bij valutaschommelingen van 5% of meer, bij onverwachte brandstof- en/ of veiligheidstoeslagen en bij veranderde visumkosten behoudt BeliŽn & Van Tol stadsverkenningen (de reisorganisator) zich het recht voor de prijs aan te passen.
 4. De accomodatie, de vluchten en de eventuele transfers worden georganiseerd door een reisorganisatie die is aangesloten bij de SGR (Stichting Garantie Reisgelden) en bij de ANVR. BeliŽn & Van Tol stadsverkenningen is niet aansprakelijk voor dit reistechnische gedeelte. Die aansprakelijkheid ligt bij de reisorganisatie.
 5. Als een deelnemer zich heeft opgegeven om te worden ingedeeld op een tweepersoonskamer met een andere reiziger wordt er door BeliŽn & Van Tol stadsverkenningen geprobeerd een kamergenoot te vinden. Als er geen andere deelnemer is om de kamer mee te delen, betaalt deze deelnemer de ťťn-persoonskamertoeslag.
 6. Als een deelnemer op eigen gelegenheid reist, is BeliŽn & Van Tol stadsverkenningen niet verantwoordelijk voor de reis en voor de de transfer van en naar het vliegveld of station.
 7. Een reisverzekering wordt ten zeerste aangeraden. Deelnemers aan de reis kunnen deze zelf afsluiten, of via Valerius Reizen.
 8. BeliŽn & Van Tol stadsverkenningen is niet aansprakelijk voor schade, verlies, diefstal of beschadiging van eigendommen, goederen en geld of schade aan personen, die door welke oorzaak dan ook geleden wordt tijdens, of als direct of indirect gevolg van de door haar ondernomen activiteiten.
 9. De deelnemers dienen in het bezit te zijn van de benodigde geldige reisdocumenten (paspoort, visum, vaccinatiebewijs etc.). Indien de deelnemer niet beschikt over deze documenten, kan de reisorganisator niet verantwoordelijk worden gesteld voor de gevolgen hiervan.
 10. De deelnemer draagt zelf de verantwoordelijkheid voor eventuele vaccinaties. Informeer bij uw huisarts of de GGD.
 11. Per reis wordt van tevoren aangegeven welke bestemmingen worden aangedaan en welke activiteiten zullen worden ontplooid.
 12. Het minimum aantal deelnemers wordt per reis aangegeven.
 13. BeliŽn & Van Tol stadsverkenningen behoudt zich het recht voor wijzigingen aan te brengen in het programma, de begeleiding, deelnemersaantal, reisdata- en tijden.
 14. Een reis kan tot uiterlijk 1 maand voor vertrek door BeliŽn & Van Tol stadsverkenningen worden geannuleerd. De betaalde reissom wordt dan geheel terugbetaald aan de reeds ingeschreven deelnemers en er zal geen recht op verdere schadevergoeding zijn.
 15. Annulering en aanspraak op restitutie van de reisgelden geschiedt op grond van de polisvoorwaarden van de verzekeringsmaatschappij. De volgende percentages worden gehanteerd bij berekening van het aan ons verschuldigde bedrag: wij conformeren ons hierbij aan de ANVR-voorwaarden.           
 • tot 28 dagen voor vertrek: aanbetaling (25% van de reissom)\
 • van 28 tot 14 dagen voor vertrek: 50% van de reissom
 • van 14 tot 7 dagen voor vertrek: 75% van de reissom
 • binnen 7 dagen voor vertrek: totale reissom 
Voor overige voorwaarden verwijzen wij u naar de ANVR-bijlage