Tussen de Bogen 59
1013 JB Amsterdam
T 020-5285851
F 020-5285852
info@stadsverkenningen.nl

Met het Nederlands Kamerkoor naar Antwerpen

22 & 23 maart 2012

In het voorjaar van 2012 reist het Nederlands Kamerkoor door Europa om de Johannespassie ten gehore te brengen samen met het Concert Lorrain en onder leiding van Christoph Pregardien. Rond het optreden in Antwerpen op donderdag 22 maart 2012, dat onderdeel is van deze tournee, is door B&VT stadsverkenningen een mooi arrangement samengesteld rondom het verhaal van de Johannespassie. Centraal staat een stadswandeling onder leiding van Prof. dr. Piet Leupen, emeritus hoogleraar middeleeuwse geschiedenis.

De Johannespassie vertelt het verhaal van Jezus'lijden en kruisiging in de versie van zijn discipel Johannes. Juist deze versie was zeer geliefd bij de gelovigen, omdat die dicht aansloot bij de volksdevotie. In Antwerpen komen we deze meest geliefde leerling van Jezus overal tegen op schilderijen, beeldhouw- en houtsnijwerken. Hij staat altijd dicht bij Maria, de schutspatrones van de stad, aan de voet van het kruis. Een hoogtepunt is de Kruisafname van P.P. Rubens in de prachtige Onze-Lieve-Vrouwe kathedraal. Bijzonder is dat de werken van Rubens tijdelijk op hun oorspronkelijke plek te bewonderen zijn vanwege de restauratie van het Museum van Schone Kunsten in Antwerpen.

Aan de hand van kunstwerken en bijzondere plekken zal Piet Leupen het verhaal vertellen van de Johannespassie. Op de concertavond dineert u in het Grand Cafe De Singel, waar ook het optreden van het NKK zal plaatsvinden. Tot slot is er na afloop een meet & greet met de zangers. De volgende dag kunt u vrij invullen.

Programma

22 & 23 maart 2012

Donderdag 22 maart
De reis naar Antwerpen is op eigen gelegenheid. Indien gewenst kan het vervoer voor u worden geregeld.

12.30-13.30   
Informeel lunchbuffet waarbij de gasten welkom worden geheten door de stafleden van het NKK

13.30-16.30   
Stadswandeling: Het verhaal van de Johannespassie in Atwerpen o.l.v. Piet Leupen

18.15-19.45  
Diner in het Grand Cafe De Singel

20.00           
Johannespassie door het NKK waarna aansluitend meet & greet met de zangers

U overnacht in het zeer centraal gelegen en comfortabele Hiltonhotel

Vrijdag 23 maart
Deze dag is zelf in te vullen. Bij het reispakket is een lijst met suggesties ingesloten van hetgeen er te doen en te zien is in Antwerpen. Deze lijst omvat musea en tentoonstellingen, winkels en enkele goede restaurants. Een bezoek aan het gloednieuwe Museum aan de Stroom (MAS) mag eigenlijk niet ontbreken..

Praktisch

De arrangementsprijs is eur 280 p.p.

Hierbij inbegrepen zijn: een overnachting in het Hiltonhotel op basis van logies en ontbijt (2-persoonskamer), 1x lunch, 1x diner, openbaar vervoer van het hotel naar de concertzaal, toegangskaart voor het concert van het NKK, meet & greet met het NKK, stadswandeling, entreegelden tijdens de wandeling, programma met uitgebreide toelichting.

De toeslag voor een eenpersoonskamer is eur 60
U kunt nog een nacht langer blijven tegen een meerprijs van eur 79 (incl. ontbijt)

Aanmelden/ vragen
Ineke van Tol
info@stadsverkenningen.nl
020-5285851