Tussen de Bogen 59
1013 JB Amsterdam
T 020-5285851
F 020-5285852
info@stadsverkenningen.nl

Met het Nederlands Kamerkoor naar Brugge

11 & 12 augustus 2012

Chef dirigent Risto Joost reist met het Nederlands Kamerkoor naar Brugge om daar samen met het Belgisch B'Rock een van de hoogtepunten van de Westerse muziekgeschiedenis ten gehore te brengen: de Mariavespers van Claudio Monteverdi.

Dit meesterwerk weerklonk voor het eerst in 1610 in de San Marco van Venetie. Felle dramatiek, innige devotie en overrompelende instrumenten en stemmen werden door Monteverdi samengesmolten tot het mooiste wat de laat-renaissance te bieden heeft. Het werk eindigt met een magistraal Magnificat en is op die manier een grote lofzang aan de Heilige Maria.

Ter inleiding op het concert gaat Prof. dr. Piet Leupen in de middag een stadswandeling maken door Brugge waarin de verering van Maria centraal staat. De Mariacultus was in Brugge bijzonder populair, net als overigens in veel andere Vlaamse steden. Talloze  Mariabeelden zijn in het straatbeeld te zien, en de grootste stadskerk van Brugge is aan haar gewijd: de Onze-Lieve-Vrouwe-kerk. Een bezoek aan deze kerk zal dan ook niet ontbreken. Zij is een prachtig voorbeeld van dertiende-eeuwse Scheldegotiek. In de kerk bevindt zich bovendien sinds 1514 een schitterende madonna met kind van Michelangelo; een van de weinige beelden van deze meester die buiten Italie terecht zijn gekomen. Ook zal een bezoek worden gebracht aan het 13de-eeuwse Hospitaal van Onze-Lieve-Vrouw-ter Potterie waar een tijdelijke tentoonstelling waar verschillende unieke madonna's met kind zijn samengebracht.

Op de concertavond dineert u in een goed restaurant, vlakbij de kerk waar het optreden van het NKK zal plaatsvinden. Er is voorafgaand aan het concert een interview met chef-dirigent Risto Joost, na afloop kan er een borrel worden gedronken met de zangers. De volgende dag kunt u vrij invullen. U maakt de stad mee in een bijzondere sfeer, die van het jaarlijkse MAfestival voor oude muziek in Brugge dat tot en met 12 augustus is.

Programma

11 & 12 augustus 2012

Zaterdag 11 augustus
De reis naar Brugge is op eigen gelegenheid. Brugge is vanuit Nederland zeer goed bereikbaar met zowel de auto als de trein.

12.00-13.00 uur: Informeel lunchbuffet waarbij de gasten welkom worden geheten door stafleden van het NKK

13.30-15.30 uur: Stadswandeling o.l.v. Piet Leupen Mariaverering in Brugge

17.30-19.00 uur: Diner

19.00 uur: Interview met chef-dirigent Risto Joost

20.00 uur: Aanvang van de Mariavespers van Monteverdi door het NKK waarna aansluitend een drankje wordt gedronken met de zangers.

Zondag 12 augustus
Deze dag is zelf in te vullen. De gehele stad staat in het teken van het MAfestival voor oude muziek. Behalve middag- en avondconcerten zijn er recitals, een expo, referaten, demonstraties en een internationaal concours waar jonge musici van over de hele wereld elkaar treffen. Indien gewenst kunnen we kaarten voor u regelen voor het slotconcert om 16 uur: Dido en Aeneas van Purcell (eur 30).

Praktisch

De arrangementsprijs is eur 295 pp

Hierbij inbegrepen zijn een overnachting in het zeer centraal gelegen Crowne Plazahotel op basis van logies en ontbijt (2-persoonskamer), 1x lunch, 1x diner, toegangskaart voor het concert van het NKK, meet & greet met het NKK, stadswandeling, entreegelden tijdens de wandeling, concertprogramma met uitgebreide toelichting en een festivalprogramma. Beide programma's krijgt u vooraf toegestuurd.

De toeslag voor een 1-persoonskamer is eur 60
U kunt nog een nacht langer blijven tegen een meerprijs van eur 82,50 (incl. ontbijt)

Aanmelden/ vragen
Ineke van Tol, info@stadsverkenningen.nl, 020-5285851
Deelname gaat op volgorde van inschrijving. Er is plaats voor max. 16 personen.